Termeni si conditii

Preambul

Folosirea in orice mod a site-ului se supune Termenilor si Conditiilor Generale si implica acceptul explicit al acestora in versiune afisata pe site. Kidzenia isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara preaviz.

Drepturile de proprietate intelectuala
1.1. Continutul site-ului www.kidzenia.ro (precum: logo, simboluri comerciale, imagini, texte, grafice, elemente de grafica WEB, scripturi, softwear, orice informatie aflata pe acest site si accesata prin orice tip de echipament electronic sau transmisa cumparatorului de catre Kidzenia prin orice mijloc de comunicare disponibil etc.) este proprietatea exclusiva a Kidzenia si a partenerilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe, de legile privind proprietatea intelectuala si industriala si de orice alt act normativ incident.

1.2. Kidzenia permite un acces limitat pe site, in interes personal. Actiuni precum reproducerea, vinderea, exploatarea etc. site-ului in orice mod si fara acordul Kidzenia sunt strict interzise.

Exonerarea de raspundere
2.1. Kidzenia nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau email-urile trimise de la www.kidzenia.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Kidzenia fiind libera de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea / accesarea / vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

2.2. Kidzenia nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru prejudiciile produse de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate pe site, care nu se datoreaza culpei sale.

2.3. Imaginile si prezentarea produselor sunt puse la dispozitia Kidzenia de catre partenerii acesteia. Kidzenia propune cumparatorului o traducere a prezentarii produselor care reda informatiile din descrierea originala.

2.4. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu. Kidzenia depune toate eforturile posibile pentru a afisa corect caracteristicile produselor, inclusiv compozitia si culorile acestora. Totusi, in functie de sistemul informatic al cumparatorului, fotografiile pot prezenta usoare diferente fata de produsele ce vor fi efectiv livrate.

2.5. Kidzenia nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii lor.

2.6. Kidzenia nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, Kidzenia nu raspunde pentru erorile de securitate ale serverului care gazduieste site-ul.

Plasarea comenzii
4.1. Cumparatorul poate efectua o comanda pe site cu sau fara crearea unui cont de client si prin adaugarea produselor dorite în cosul de cumparaturi, finalizarea comenzii efectuandu-se la momentul platii prin una dintre modalitatile indicate la punctul 6.2.

4.2. (1) Indiferent daca alege sau nu sa creeze un cont de client, pentru plasarea unei comenzi pe www.kidzenia.ro, cumparatorul este obligat sa foloseasca o adresa de email valida.

(2) Kidzenia poate refuza comanda in situatiile in care constata folosirea de catre cumparator a unor informatii neconforme cu realitatea.

4.3. Prin plasarea comenzii, cumparatorul accepta fara obiectiuni acesti Termenii si Conditiile Generale de utilizare a site-ului, valoarea lor fiind aceeasi cu cea a unui contract valabil incheiat.

4.4. Din cauza timpului foarte scurt de procesare a comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra unei comenzii deja plasate.

Pretul
5.1. Pretul final platit de cumparator este format din pretul produsului / produselor si costul transportului pentru livrare. Costurile pentru livrare sunt detaliate pe site inainte de plasarea comenzii de catre cumparator.

5.2. (1) Toate preturile aferente produsului / produselor comercializat(e) prin intermediul site-ului www.kidzenia.ro sunt exprimate in Euro.

Modalitatile de plata si politica de livrare
6.1. Prin finalizarea comenzii cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta cauzata de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la comanda intarziata, transmisa gresit etc.). Cumparatorul este responsabil pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in formularul de pe site.

6.2. (1) Modalitatea de plata a produselor si a costurilor aferente transportului este: plata online cu cardul

6.3. (1) Kidzenia livreaza pe intreg teritoriul Austriei in termen de maxim 7 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Livrarea comenzilor se va efectua printr Posta.

(3) Kidzenia poate livra si in alte tari din Europa. Pentru livrari in afara Austriei, cumparatorul este rugat sa contacteze Kidzenia prin email [email protected]. Conditiile de livrare vor fi stabilite in fiecare caz in parte de Kidzenia, unilateral sau impreuna cu cloaboratorii sai, si vor fi comunicate cumparatorului, prin orice mijloc de comunicare, inaintea plasarii comenzii.

6.4. Kidzenia poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara posibilitatea pentru cumparator sa poata pretinde daune, pentru situatii precum, fara a se limita la: esuarea / invalidarea tranzactiei online, neacceptarea cardului cumparatorului, date incomplete sau incorecte ale cumparatorului.

6.5. In cazul in care ulterior plasarii si platii unei comenzi se constata indisponibilitatea unui produs, sau in situatia in care o comanda nu poate fi onorata din motive tehnice ori neconformitati constatate la momentul expedierii, cumparatorul va fi notificat prin email la adresa furnizata la momentul plasarii comenzii si va primi inapoi banii incasati deja de Kidzenia, fara alte despagubiri.

Facturare
7.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Kidzenia va emite o factura pentru produsul / produsele comandat(e), obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

7.2. Facturile se vor transmite cumparatorului prin email-ul mentionat de acesta la momentul plasarii comenzii.

Garantia
8.1. Kidzenia nu furnizeaza nicio garantie de niciun fel. Singurele garantii furnizate sunt, daca este cazul, cele furnizate de partenerii sai.

8.3. Kidzenia nu poate fi tinuta drept responsabila pentru deteriorarea produsului in timpul transportului si / sau eventuale pagube de orice fel pe care cumparatorul sau o terta persoana le-ar putea suferi dupa livrarea produsului / produselor.

8.4. Kidzenia nu isi asuma raspunderea pentru pagube aparute ca urmare a folosirii in orice mod a produsului / produselor achizitionat(e) prin intermediul site-ului www.kidzenia.ro.

Politica de retur
10.1. Potrivit OUG nr. 34/2014, cumparatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea comenzii sa returneze produsul / produsele comandat(e). Cumparatorul se obliga sa notifice Kidzenia in scris, prin email [email protected], asupra intentiei de a returna produsul / produsele achizitionat(e), fara obligativitatea invocarii unui motiv anume. In caz contrar, Kidzenia poate refuza returul produsului / produselor.

10.2. Kidzenia are obligatia sa returneze contravaloarea produsului / produselor in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului / produselor returnat(e).

10.3. Informatiile necesare care trebuie furnizate Kidzenia pentru retur:

nume, prenume
adresa postala
adresa de email
numarul de telefon
numarul comenzii
modalitatea de plata dorita (datele contului bancar)
motivul returului (optional; informatia va fi folosia pentru imbunatatirea serviciilor).
10.4. Livrarea returului se va face printr-un serviciu de curierat ales de cumparator, iar toate taxele de transport vor fi suportate de cumparator.

10.5. (1) Suma aferenta returului va fi rambursata cumparatorului prin virament bancar.

10.6. Produsul / produsele returnat(e) trebuie sa fie in aceeasi stare in care a / au fost trimise de Kidzenia, sa fie ambalat(e) in ambalajul original, etichetele de identificare sa fie atasate de produs(e) si sa fie insotit(e) de documentele originale. Kidzenia nu isi asuma raspunderea pentru daunele aparute in timpul transportului si nici pentru produsul / produsele pierdut(e).

10.7. La returul produsului / produselor, Kidzenia realizeaza o verificare a starii acestuia / acestora si decide asupra restituiri contravalorii produsului / produselor.

Produsele achizitionate la pret redus fata de pretul standard, in cadrul diferitelor campanii desfasurate, lichidari de stoc/colectii, atat pe site nu au drept de retur.

11.1. (1) Reducerile oferite de Kidzenia prin orice modalitate functioneaza exclusiv conform regulamentului astfel cum va fi stabilit de Kidzenia, unilateral sau in colaborare cu unii dintre partenerii sai. Respectivul regulament va face parte integranta din Termenii si Conditiile Generale.

(2) In cazul in care apar contradictii intre Termenii si Conditiile Generale si regulamentul unei promotii, acesta din urma va prevala.

(3) Regulamentul fiecarei campanii promotionale va fi facut cunoscut cumparatorului prin mijloacele de comunicare alese de Kidzenia.

11.2. (1) Promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile respectivei campanii promotionale, sunt plasate in perioada de valabilitate a acesteia si in limita stocului disponibil.

(2) Kidzenia nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie.

(3) Kidzenia poate retrage campania promotionala sau modifica regulamentul fara notificare prealabila.

11.3. Fiecare voucher este identificat cu un cod de reducere si este valabil numai daca este folosit pe site-ul www.kidzenia.ro.

11.4. Ca regula generala, codurile de reducere pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii comenzii. Aceste coduri nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea unei comenzi dupa ce aceasta a fost plasata sau a unei comenzi din trecut. Un cod de reducere nu se poate utiliza pentru a plati taxele de livrare.

11.5. Reducerea este specificata pe voucher sau in regulamentul respectivei campanii promotionale.

11.6. Voucherele continand coduri de reducere nu sunt destinate revanzarii, nu pot fi convertite in bani, nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse.

11.7. Kidzenia nu poate comercializa produse cu valoare zero. Orice articol, indiferent de promotie, va avea o valoare minima.

11.8. Tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

Forta majora
12.1. Niciuna din partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora.

12.2. Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta parte in termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens.

12.3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract, fara ca vreuna din parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila
13.1. Prezentul contract va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana.

13.2. (1) Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul contract.

(2) In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

Dispozitii finale
14.1. Prevederile acestor Termeni si Conditii Generale se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Kidzenia si cumparator.

14.2. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de motiv, respectiva clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

14.3. Orice reclamatie privind calitatea produselor, livrare sau plata va fi adusa la cunostinta Kidzenia de cumparator, in termen legal, pentru solutionarea problemei sesizate.

14.4. Valoarea maxima a obligatiilor Kidzenia fata de orice cumparator in cazul neindeplinirii obligatiei de livrare sau a livrarii necorespunzatoare, ca urmare a culpei stabilite in sarcina Kidzenia, este egala cu valoarea sumelor incasate de Kidzenia de la respectivul cumparator, fara alte despagubiri.

14.5. Orice manifestare a unui comportament contrar legii (cum ar fi comentarii cu caracter ilegal, spam-uri etc.) va fi eliminata din continutul site-ului si raportat organelor abilitate.

14.6. In cazul unor divergente intre versiunile lingvistice, prevaleaza textul in limba romana.