La pediatru în Viena

la-pediatru-in-viena

Am aflat destul de repede că este destul de greu să găsești loc la un pediatru bun din Viena, în perioada pandemiei. Cei mai mulți nu primesc pacienți noi, așa că șansele de a ne înscrie pe lista unui pediatru bun din apropierea casei noastre au fost nule.

Bine că există Sfântul Google …

Nu am avut altă opțiune decât să ne bazăm pe Google Maps. Am analizat toate rezultatele din Viena, adică scorul acordat de pacienți, precum și majoritatea comentariilor acestora.

Sfântul Google m-a dus la Eva

Am reușit să găsim un doctor cu un scor foarte bun și, bineînțeles, cu păreri pe măsură. Este la doar 17-20 de minute de casa noastră, deși distanța până acolo nu este chiar așa mică. Din fericire, traficul în Viena ni se pare cu mult mai lejer decât cel din București.

Am sunat, ne-a spus că primește pacienți noi, așa că am înscris copiii.

Ne place la pediatru? Daaaa, foarte mult!

10 lucruri care fac ca mersul la pediatru să fie o plăcere:

 1. Limba engleză
  Deși suntem în Viena, tot personalul din clinică vorbește foarte bine în limba engleză. Foarte important pentru noi, întrucât nu putem purta o conversație în limba germană deocamdată.
 2. Clinică mare și frumoasă
  Clinica este spațioasă, formata din recepție + 4 cabinete destinate consultațiilor + sală mare de așteptare + toaletă.
 3. Sală de așteptare precum un loc de joacă
  Sala de așteptare are multe jucării și cuprinde un spațiu în care mamele pot alăpta sau schimba bebelușul. Spațiul este ferit de ochii celorlalți oameni din sală.
 4. Promptitudine
  Din momentul în care ești chemat în cabinet, durează 5 minute până când vine doctorul. În cele 5 minute, asistenta cântărește și măsoară copilul, apoi notează în calculator și în carnetul de vaccinări (dacă acesta este scopul vizitei) datele necesare.
 5. Eficiență
  Doctorul examinează copilul, îl vaccinează dacă este cazul și oferă recomandări părinților. Totul se desfășoară foarte repede și eficient.
 6. Copiii rămân cu amintiri plăcute
  După fiecare vizită la pediatru, copilul primește o recompensă din partea doctorului.
 7. Relaxare
  După ce doctorul a făcut tot ce trebuia copilului nostru, pleacă în alt cabinet, unde un alt copil a fost deja pregătit de asistentă și este în așteptarea doctorului. Ni se oferă, astfel, timp să îmbrăcăm copilul liniștiți și să ieșim din cabinet, fără grabă.
 8. Atitudine prietenoasă
  Doctorul și asistentele sunt foarte prietenoși, zâmbitori, răbdători, înțelegători.
 9. Cărucioarele au locul lor
  Lângă recepție există parcare pentru cărucioare. Civilizat, igienic, ordonat.
 10. Sistem electronic
  Fiecare vizită la doctor, fiecare recomandare, tratament, vaccin sau diagnostic apare în fișa medicală electronică a fiecărui pacient. Totul se face în baza unui e-card despre care vom povesti în articolul următor.

File semnate cu praf magic de copilărie, pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 7 și 99 de ani 🤍

Până data viitoare, nu uitați să fiți copii! Râdeți mult și lăsați micile bucurii ale vieții să vă surprindă în fiecare zi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *