Joc versus război

joc-versus-razboi-5

Copiii au nevoie mai mult decât oricând să simtă că lumea este, totuși, un loc sigur. Ne este din ce în ce mai greu nouă, părinților, să le spunem asta, pentru că nici noi nu mai simțim liniștea cu care eram obișnuiți. Nu știm ce aduce ziua de mâine, dar știm că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi copiilor pace, zâmbete, somn lipsit de griji, joacă liberă și plină de frumos.

De când a început războiul din Ucraina, zilele noastre sunt precum un carusel. Avem timp doar seara de îngrijorări vizibile și de gânduri mai mult sau mai puțin optimiste. Tot atunci citim știri și pornim televizorul. Încercăm să păstrăm lumina zilei pentru joacă în parc, acasă, la grădiniță, planuri de viitor pentru întreaga familie, desene, lego, trotinete, biciclete, joacă în nisip, glume, chipuri vesele și lipsite de îngrijorări…adică tot ce are nevoie să simtă și să vadă un copil.

Să rămânem, așadar, în Lumea lui Kiddo, unde jocurile au un rol foarte important pentru dezvoltarea copiilor.

Am primit de curând o minunăție de joc care ne ține ocupați pe toți, de la mic la mare, de câteva zile bune. Jocul se numește Lotti Karotti, se poate juca în 2-4 persoane și este potrivit pentru întreaga familie.

joc-versus-razboi-5

Instrucțiunile sunt în limba germană, însă jocul propriu-zis se poate desfășura indiferent de limba pe care o vorbiți în casă.

Regulamentul presupune ca fiecare jucător să își aleagă 4 iepurași de aceeași culoare. Cel mai tânăr jucător este primul care extrage un cartonaș. În funcție de ce descoperă acolo, iepurașul său înaintează pe câmpia jocului câte 1, 2 sau 3 spații. În cazul în care pe cartonaș apare cuvântul Clic!, jucătorul trebuie să rotească morcovul principal de pe câmpia iepurașilor.

joc-versus-razboi-4

La fiecare astfel de rotire, apare câte o groapă (alta de fiecare dată) în care iepurașul unui jucător poate cădea. Iese, astfel, din joc iepurașul respectiv.

joc-versus-razboi-2 joc-versus-razboi-3 joc-versus-razboi-6 joc-versus-razboi

Iepurașii se pricep la sărituri. Dacă un iepuraș de o anumită culoare întâmpină un alt iepuraș de altă culoare, sare peste el și ia în calcul numai spațiile goale de după iepurașul adversarului.

Câștigă jucătorul care reușește să își aducă primul unul dintre iepurași pe podium.
Cu cât sunt mai mulți iepurași în joc (maxim 4), cu atât ai mai multe șanse de câștig.

Vom începe să jucăm acum încă un Lotti Karotti. Sper să ne spună cineva, după ce îl terminăm, că războiul a fost doar un vis urât și că liderii țărilor știu că cea mai bună armă este cuvântul. Pentru că doar așa putem fi siguri că suntem pe drumul cel bun.

File semnate cu praf magic de copilărie, pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 7 și 99 de ani 🤍

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *