La mulți ani și Alles Gute zum Geburtstag!

la-multi-ani

La sfârșitul anului trecut a fost ziua de naștere a puștiului. Locuind de puțin timp în Austria, nu am avut prieteni pe care să îi invităm la noi și cu care puștiul să se poată distra. Așa că, pe lângă toate surprizele de care a avut parte acasă, organizate de părinți și bunici, și-a sărbătorit ziua de naștere la grădiniță.

Din cauza restricțiilor de moment, zilele de naștere ale copiilor din Austria sunt organizate de către personalul grădiniței și desfășurate cu ușile închise pentru părinți. Cu toate acestea, copiii se simt la fel de fericiți și nerăbdători când știu că se apropie aniversările lor sau ale colegilor, pentru că știu că distracția este garantată.

Așadar, cum a fost petrecerea puștiului?

Fix așa cum îi place unui copil de 5 ani. Cu dulce, cu distracție și cu multe surprize!

A fost personajul principal al zilei, răsfățat și remarcat de toată lumea și, deși nu înțelegea decât Alles Gute zum Geburtstag (La mulți ani!), a reușit să se simtă integrat și important în colectivul grupei sale.

Ce surprize a avut?

În primul rând, a fost primit cu îmbrățișări din partea colegilor. Toți i-au urat “La mulți ani!” și l-au întâmpinat cu zâmbete mari și sincere, așa cum le stă bine copiilor.

Doamnele de la bucătăria grădiniței au pregătit pentru el și colegii lui brioșe cu ciocolată. Yummy-yum!

Colegii și doamnele educatoare i-au cântat “La mulți ani!” în limba germană, apoi i-au pus pe media player varianta în limba română. V-am spus că în clasă nu există niciun fel de ecrane? 😀 Da, doamnele educatoare nu stau în fața calculatorului, a laptopului sau a telefoanelor. Preferă să stea în fața copiilor și în jurul lor. Coordonează și organizează activități atât în clasă, cât și afară. Mai mult afară, pe orice vreme în general 😀 Bineînțeles că au telefoane, însă sunt lăsate în geantă și accesate doar la nevoie.

A primit o coroană pregătită de doamnele educatoare special pentru el. A rămas doar a lui și o păstrează la loc de cinste, acasă.

A primit un cadou pe care l-a ales singur dintr-o cutie plină cu săculeți misterioși. În el a găsit un joc mic, dar foarte interesant, potrivit pentru vârsta lui.

A dansat și a învățat jocuri noi pe care le-a jucat cu doamnele educatoare și cu colegii lui.

În total, 4 ore de distracție și mult mai multe amintiri frumoase care îi vor rămâne în suflet pentru toată viața!

File semnate cu praf magic de copilărie, pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 7 și 99 de ani.

Până data viitoare, nu uitați să fiți copii! Râdeți mult și lăsați micile bucurii ale vieții să vă surprindă în fiecare zi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *