Oracolul copilăriei + Recomandare de jurnal pentru copii

oracolul-copilariei-recomandare-de-jurnal-pentru-copii3

Vă mai amintiți oracolul pe care îl completau toți copiii din școală? Pe când eram eu elevă, am completat zeci de astfel de oracole, aproape de fiecare dată cu termen de predare de pe o zi pe alta.

Completarea oracolului, odată ajunsă acasă, se întâmpla în regim de urgență :) Pentru că da, era important să aflu atât ce își dorește colegul/colega X să afle despre mine, cât și ce au completat alți colegi, ce preferințe au, ce păreri și ce obiceiuri. Recunosc că răsfoiam mai întâi tot oracolul, apoi îl completam și eu.

Îmi amintesc cu drag cum unele colege decorau, pictau, desenau și lipeau tot felul de materiale pe paginile jurnalului. Oracolele lor erau adevărate proiecte de arts&crafts. Le admiram pentru răbdare și creativitate. Admiram atât fete, cât și băieți pentru scrisul lor frumos, îngrijit și lizibil.

Nu am avut talent la desen sau pictură, însă completarea oracolelor mi-a stârnit dorința de a mă autodepăși în realizarea decorului paginilor mele, m-a ajutat să îmi cunosc mai bine colegii și, mai mult decât orice, m-a ajutat să mă cunosc mai bine pe mine însămi.

Pentru toate aceste lucruri m-am bucurat mult atunci când puștiul meu a adus săptămâna trecută, de la grădiniță, un oracol. L-a primit de la una dintre colegele lui, care l-a rugat să îl completeze cât mai repede. Se pare că starea de urgență a oracolelor a rămas neschimbată de cel puțin 20 de ani :)

oracolul-copilariei-recomandare-de-jurnal-pentru-copii1

Ce a făcut puștiul meu imediat ce a ajuns acasă cu oracolul?

L-a răsfoit. De la primul până la ultimul coleg. A zis ca vrea să se inspire :) Apoi, a deschis paginile lui și s-a pus pe scris. A învățat de curând să scrie, așa că acum nu pierde nicio ocazie de a-și exersa noua achiziție.

Ce întrebări sunt în oracolul generației actuale?

 1. Câteva date personale – nume, prenume, adresa, telefon/e-mail, data nașterii, înălțime
 2. Porecla/diminutiv al numelui
 3. Activități preferate
 4. Carte preferată
 5. Film preferat
 6. Culoarea ochilor
 7. Culoarea părului
 8. Lucruri care îi plac
 9. Lucruri care îi displac
 10. Cea mai frumoasă experiență trăită până în prezent
 11. Mâncare preferată
 12. Animal preferat
 13. Cântec preferat
 14. O urare
 15. Planuri de viitor – meserie și visuri

oracolul-copilariei-recomandare-de-jurnal-pentru-copii2

Un alt oracol care îmi place foarte mult este cel al Laurei de la Happy Kid Journal. Oracolul Prieteniei, așa cum l-a numit ea, îi ajută pe copii să își dezvolte inteligența socială și latura artistică. Redau, în continuare, prezentarea Laurei referitoare la acest material minunat, menit să îi ajute pe copii să comunice eficient și să dezvolte relații frumoase de prietenie cu cei din jurul lor: “Practic, fiecare are de completat 2 pagini despre el si două pagini despre prietenul lui + 1 pagină pentru desenat sau povestit o amintire comună. La final se pot întâlni să confrunte răspunsurile și să vadă cât de bine se cunosc unul pe celălalt. Garantat se va lăsa cu distracție, voie bună și prietenie sudată.”

Oracolul mi-a fost trimis gratuit prin intermediul newsletter-ului pe care îl primesc săptămânal în urma abonării mele la Happy Kid Journal.

Descarcă Gratuit Oracolul Pieteniei

Dacă doriți să primiți și voi materiale gratuite pentru dezvoltarea personală a copilului vostru, vă recomand să vă abonați la newsletter-ul Laurei. Este un mod ușor, practic și eficient prin care puteți obține informații și materiale de calitate, care vă vor ajuta să oferiți copiilor o bază solidă în educația lor.

Pe site, la sectiunea „materiale gratuite” vă puteți lăsa adresa de email si veți primi automat, in fiecare saptamana, materiale gratuite pentru dezvoltarea personala a copiilor. In luna martie veți primi și un KIT cu 60 de pagini de activitati + 24 de carduri de conversatie care vă vor inspira sa purtați discutii valoroase cu copiii voștri.

Mai mult decât atât, pe happykidjournal.com găsiți și alte materiale utile părinților și copiilor. Printre ele, se găsește și Happy Kid Journal, un jurnal bazat pe neuroștiință, iubit deja de o mulțime de copii. Materialul sprijină dezvoltarea personală a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

happykidjournal

“JURNALUL HAPPY KID este jurnalul care îi ajută pe copii să creadă în ei înșiși și în visurile lor, să-și dezvolte o minte deschisă spre fericire, încredere și succes și să știe că TOTUL ESTE POSIBIL.”

Mai multe detalii despre Happy Kid Journal și despre alte materiale educative extrem de utile puteți găsi aici: Happy Kid Journal | Happy Kid Journal , pe pagina de Facebook “Happy Kid Journal” și pe pagina de Instagram @happy_kid-journal .

oracolul-copilariei-recomandare-de-jurnal-pentru-copii4

Pentru că în Lumea Lui Kiddo materialele destinate educației copiilor sunt foarte importante, vă aduc o veste bună: codul “kiddo” vă oferă o reducere de 15% din prețul jurnalului. Tot ce trebuie să faceți este să plasați comanda și să introduceți codul “kiddo” pentru a beneficia de reducere. Codul de reducere este valabil inclusiv pentru Ghidul cu activități pentru dezvoltarea inteligenței sociale a copiilor.

Până data viitoare, nu uitați să fiți copii! Lăsați micile bucurii ale vieții să vă surprindă în fiecare zi!

File semnate cu praf magic de copilărie, pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 4 și 99 de ani 🤍

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *